Вт. 19 Березня 2024

В Україні набирає обертів екотероризм

Екотерористи в Україні з’являються тоді, коли є фінансові інтереси, а не екологічні. Зловживання екотематикою ще більше відволікає Україну від її нагальних проблем, кажуть фахівці. Про це повідомляє 5 канал, пише agronews.ua.

Таке явище як екотероризм в Україні набуває загрозливих масштабів – у цьому переконані співробітники Національного університету біоресурсів і природокористування. Зокрема, так виш реагує на дії активістів, що перешкоджають очищенню Ботсаду університету від сухостою, йдеться в сюжеті “5 каналу”.

“Однозначно, це екотероризм, як кажуть мої друзі поляки, значення “екотероризм”. Інакше не назвеш те, що робиться”, – наголошує лісівник із 50–річним досвідом, директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида.

В університеті впевнені: це явище заплямовує не тільки саму екологічну тематику, а й професію еколога. Цю думку підпримують і юристи. Зокрема доцент, кандидат юридичних наук Олена Яра каже, що ситуація очевидна: екотерористи в Україні зазвичай з’являються тоді, коли є фінансові інтереси, а не екологічні.

“Усі рейдерські захоплення в Україні породжуються діями саме таких псевдоактивістів громадських”, – наголошує вона.

Таке зловживання екотематикою ще більше відволікає Україну від її нагальних проблем, підсумовують фахівці. За цією ширмою терору приховуються справжні втрати лісів, забруднення водойм та знищення безцінних чорноземів.


Залишити коментар