Пт. 19 Квітня 2024

Фермер розповів про перспективи вирощування індиків

Для фермерського господарства Андрія Ковалевського в селі Соснівка (Київська область) розведення індиків починалося як «допоміжний напрямок» у агробізнесі.

Як пише Agri-gator, фермер успішно займався тваринництвом та переробкою молочної продукції. Обережні спроби диверсифікувати бізнес та спробувати вирощувати індиків обернулися несподіванкою, та здивували результатами.

«М’ясо індика дуже смачне, корисне і дієтичне. Індички є досить великими птахами, один птах дасть до 20 кг дієтичного м’яса», – розповідає фермер.

За його словами, м’ясо індика дуже цінується на європейських ринках і за останні декілька років стало популярним і в Україні, гурмани віддають йому свою перевагу.

«Якщо рахувати з точки зору саме бізнесу, на розведення цих птахів потрібні майже такі ж витрати як на курчат-бройлерів. А дорогого м’яса виходить в кілька разів більше, що з економічної точки зору ефективно і вигідно. Наприклад, якщо навесні взяти на вирощування 60 індичат, до початку осені можна отримати від 300 і вище кілограмів дуже смачного м’яса, в якому найменша кількість холестерину, ніж в інших», – зазначає Ковалевський.

За його словами, найбільш популярний американський крос – «БІГ-6». Це індики-бройлери, які дають дуже великий вихід м’яса. Вони відносно невибагливі у утриманні, за півроку виростають до 12 кг.

«Раціон індичок досить різноманітний, харчуються вони і місцевими кормами, але краще давати більше кукурудзи і пшениці. Головне, годувати ненажерливих птахів якомога частіше – бажано 10 раз в день. Ми відгодовуємо протягом півроку, птахи після перших трьох тижнів життя харчуються виключно природними кормами без всіляких домішок для пришвидшення росту», – розповідає фермер.

Ковалевський каже, що м’ясо реалізують по 150 гривень за кг. Також вже сформувалася велика група пошановувачів – постійних покупців, які стабільно замовляють індичатину. Окрім цього маємо додатковий прибуток з яєць для інкубації та індичат.


Залишити коментар