Пт. 29 Березня 2024

В Україні активізувались земельні рейдери

Земельні афери продовжуються у Королівській ОТГ Закарпатської області. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова фермерського господарства «Млин» Василь Івашко.

«Поки селяни протестували проти рейдерських захоплень донецькими представниками, ті швиденько через геокадастр в іншій області зареєстрували оспорювану землю на себе», — написав фермер.

За його словами, в цьому їм допомогли місцеві приватні землевпорядні структури та спеціалісти Закарпатського Держгеокадастру, які визнають дії рейдерів законними, бо у тих є рішення судів із 2006 р.

«Інтереси людей, у яких наявні державні акти на право власності на земельний пай, їх не цікавить. Не цікавить цей конфлікт і обласну раду та правоохоронні органи», — написав Василь Івашко.

За його словами, в цьому протистоянні закладена велика небезпека, яка приведе до таких дій, які розгорнуті уже на сході держави. Якщо плани ворогів України втіляться в Закарпатті, то це буде щось страшне.

Як зазначив фермер, принципову позицію в цій боротьбі зайняв голова селищної ради, проте скасувати всі замовні рішення судів орган місцевого самоврядування не має на то відповідної компетенції. Готуються уже позови до суду. Але цей процес буде довготривалий, бо рейдери дуже ретельно підготували правову базу під себе, на них працюють висококласні юристи.

«За розв’язання небезпечного питання повинні взятися спеціалісти та державні компетентні структури, а не простий народ. До цього періоду державні установи та суди всіляко допомагали аферистам. Час покаже, хто за народ і європейське майбутнє нашого суспільства. Боротьба за землю продовжується», — підсумував Василь Івашко.


Залишити коментар