Сб. 20 Квітня 2024

Чорні яблука продаються по $ 20 за штуку, але ніхто не хоче їх вирощувати

Не всі яблука червоні. Бувають жовті, рожеві або зелені сорти. Червоні яблука отримують свій колір від антоціанів. Це пігменти або натуральні барвники, які розвиваються у міру росту яблука.

Але чи знаєте ви, що на ринку з’явився новий сорт яблук, який недавно досяг піку популярності? Як і інші яблука, вони багаті мінералами і мікроорганізмами, але набагато більш хрусткі і смачні.

Яблука «чорний алмаз» – це сорт яблук Хуа Ніу. Це уродженець Нової Зеландії, потім завезений в Китай, де він був посаджений в Ньінгчі, Тибет, і отримав подальший розвиток завдяки особливому середовищу і технології щеплення місцевих фермерів.

Яблука «чорний алмаз» фіолетові, блискучі і мають приємну текстуру. Зовні яблука гарні, як діамант. Ось як вони отримали своє ім’я. Вражаюче, що цей сорт не потребує запліднення і має стійкість до холоду, володіє природним захистом від паразитів і комах.

Проте, вони вважаються рідкісними, тому що ростуть у високогір’ї на висоті 3500 метрів над рівнем моря. Вони повинні піддаватися впливу великої кількості сонячного світла і ультрафіолету. Ці унікальні географічні особливості роблять один яблуневий сад в Ньінчі ідеальним природним середовищем для вирощування цього сорту яблук.

З 2011 року фермери заклали фруктовий сад площею близько 50 гектарів (500 му). У 2012 році вони посадили яблуні, а протягом наступних трьох років вони старанно працювали над їх вирощуванням. Яблука «чорний алмаз» щорічно надходять на ринок в кінці жовтня і продаються близько двох місяців.

Крім того, тільки 30% зрілих чорних яблук відповідають суворим стандартам відповідності кольорів. Отже, загальний обсяг виробництва чорних яблук вкрай низький.

Через свою винятковість і високу ціну, вони не є першим вибором для споживання серед широкої публіки. Фермери знають про це, тому вважають за краще вирощувати інші фрукти, які мають більш високий попит.

Через обмежене виробництво чорних яблук китайські виробники вирішили перетворити чорні яблука в ексклюзивний товар. Вони в основному продаються в подарункових упаковках по 6 або 8 яблук. А клієнти, які бажають придбати їх, повинні зробити замовлення заздалегідь.


Залишити коментар