Пт. 29 Березня 2024

Україна немає власної сировини для виробництва рослинного м’яса

Одразу декілька українських компаній займаються розробленням рослинного м’яса. Головна проблема – відсутність сировини, майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки.

Пише SEEDS.org.ua за інформацією AgroTimes.

Про це розповів Андрій Черуха, засновник Eat me at, компанії, яка першою почала виробляти вітчизняне рослинне м’ясо.

За його словами, в України є великий потенціал із виробництва рослинного м’яса, бо в країні вирощується багато сої, гороху, які є його основою.

«Але поки що ми не знайшли український текстурат – ізолят білка, який би підходив за своїми властивостями. Тому впевнений, що в найближчому майбутньому ми зможемо суттєво знизити вартість рослинного м’яса завдяки використанню українських інгредієнтів», – зауважив він.

Зокрема, основна проблема з сировиною для виготовлення рослинного фаршу Eat me at –  це те, що майже вся вона не українська, а завозиться переважно з країн Європи та Америки, зазначив Андрій Черуха.

«Конкуренція стимулює бути кращим і швидше розвиватися, тому ми ставимось до неї позитивно. Ми чули, що декілька українських компаній уже також займаються розробленням рослинного м’яса.

Наша глобальна мета полягає в тому, аби змінити традиційну м’ясну індустрію з використанням тварин на гуманнішу, екологічнішу, кориснішу для здоров’я індустрію, де м’ясо виготовлятиметься з рослин»,  – каже Андрій Черуха.


Залишити коментар