Сб. 20 Квітня 2024

Скільки в сільських домогосподарствах утримують тварин

62,3% сільських жителів утримують тварин.

Попри те, що поголів’я сільськогосподарських тварин у особистих селянських господарствах постійно зменшується, у деяких секторах (скотарство) вони залишаються власниками більшості поголів’я. Загалом, 62,3% сільських жителів утримують тварин.

За даними Державної служби статистики, в сільських домогосподарствах України утримується 2,33 млн голів великої рогатої худоби. Це вдвічі більше, ніж на підприємствах. Утім лише 17,58% всіх особистих селянських господарств утримують ВРХ.

Свиней утримує 23,5% сільських домогосподарств. Загалом селяни утримують близько 2,6 млн голів свиней. На відміну від промислових господарств, де у вересні кількість цих тварин зросла на 4,8%, у селянських господарствах вона скоротилась на 8,1% порівняно з показниками минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Селяни з власним господарством зможуть отримати статус безробітних

Найбільш популярною є птиця – її утримують близько 60% особистих селянських господарств України. У середньому в одному такому домогосподарстві утримується 14 голів курей чи інших птахів. Загалом такі господарства утримують 118 млн голів птиці.


Залишити коментар