Чт. 25 Квітня 2024

На Хмельниччині аграрії власноруч майструють трактори

За червень-вересень цього року один із чотирьох державних банків України надав агропромисловим спілкам Хмельниччини понад 10,5 мільйонів гривень грошової позики з кредитною ставкою від 5-ти до 9-ти відсотків річних під державні гарантії та часткове відшкодування. Але кредити беруть лише одиниці сільгоспвиробників.

Про це Суспільному розповіла спеціалістка з комунакацій Київського офісу державного банку Анжела Дзінзюра.

За її словами, в нашій області не було жодного прецеденту непогашеної заборгованості сільгоспвиробників перед фінансовою установою. Проте фермери та середні агропідприємства банківських позик намагаються не брати, каже Анжела Дзінзюра.

Техніки й інженери тракторного парку садівничого господарства з Городка зараз удосконалюють оприскувач данської фірми. Оприскувач – новий, його виробники на ринку сільгосптехніки – десятки років, але агрегат недопрацьований, вважає тракторист Сергій Рубан. І власноруч удосконалює механізм: щоби крила поверталися разом із колесами.

«Маємо удосконалити крила. Поставити захист, бо мені треба зараз усю багнюку вичищати, а так буде закриватися і не кидатися», – каже чоловік.

Виконавчий директор господарства Валерій Битий розповідає: про це удосконалення оприскувача повідомили виробникам, і в Городок приїздив представник машинобудівного заводу з Данії.

«Йому стало ніяково, бо він сам був розробником і сказав: можете допрацювати те, що я не допрацював», – розповідає Валерій Битий.


Залишити коментар