Чт. 28 Березня 2024

Усі чинні зобов’язання за форвардними контрактами мають бути виконані, – мінекономіки

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України ще раз наголошує на тому, що всі чинні зобов’язання сільгоспвиробників за форвардними контрактами та іншими договорами мають бути виконані. На цьому було акцентовано під час зустрічі керівництва Мінекономіки з учасниками зернового ринку.

Україна, як гарант світової продовольчої безпеки, незважаючи на складнощі, пов’язані з пандемією коронавірусу, має й надалі виступати надійним партнером щодо безперебійного постачання сільськогосподарської продукції на зовнішні ринки.

У ситуації, яка склася у цьому році через несприятливі погодні умови та відповідні складнощі щодо виконання аграріями зобов’язань за форвардними контрактами, Мінекономіки спільно із аграрними асоціаціями, представниками Торгово-промислової палати України, народними депутатами та виробниками підтримують відкритий діалог для пошуку компромісних рішень.

Серед пропозицій розглядається можливість підписання взаємовигідного Меморандуму між Мінекономіки та учасниками зернового ринку. Передбачається, що цей документ стане “дорожньою картою” для зернотрейдерів і агровиробників щодо вжиття заходів, пов’язаних із виконанням форвардних контрактів. У цьому випадку Мінекономіки виступає як платформа для досягнення домовленостей у спірних питаннях між учасниками ринку.


Залишити коментар