Пт. 19 Квітня 2024

На фермах норок перевірили на коронавірус

Асоціація звірівників України у зв’язку з виявленням у шести країнах випадків зараження коронавірусом, пов’язаних із фермами з розведення норок, заявила про відсутність випадків захворювання норок COVID на українських фермах. Про це повідомляє пресслужба Асоціації звірівників, пише agronews.ua.

Зазначається, що епідемічна ситуація на фермах перебуває під контролем і не становить загрози для суспільства. Асоціація запевняє, що на українських норкових фермах, які входять до складу асоціації, дотримуються жорстких карантинних заходів.

Нагадаємо, Данія, найбільший у світі експортер хутра норки, оголосила про забій усіх норок в країні — від 15 до 17 мільйонів особин на 1080 фермах — після виявлення мутації, яка може передаватися людині.

Данія також ізолювала північний регіон через мутовану версію коронавірусу. Копенгаген попередив, що мутація може поставити під загрозу ефективність будь-якої майбутньої вакцини.

Державний інститут Данії, який займається інфекційними захворюваннями, заявив про виявлення коронавірусу, який мутував у норок, у 214 людей.


Залишити коментар