Сб. 20 Квітня 2024

Сучасні технології для створення футбольних газонів: принципи облаштування майданчика

Часи, в які будь-який майданчик без глибоких вибоїн перетворювалася в придатний спортивний майданчик, вже пройшли. Спортивні газони сьогодні представляють собою складні конструкції, які не мають дріб’язкових дрібниць. Поверхня поля повинна бути абсолютно рівною для правильного ходу м’яча: неприпустимо, щоб він котився в одну зі сторін швидше через певний ухил. Також покриття не повинно бути надто жорстким, мати ями і вибоїни – все це сприяє більш високій травматичність для виступаючих на ньому гравців. Тому дренажу при підготовці галявини приділяється велика увага.

Майданчик невід’ємна частина спортивної сфери. Практично кожного дня проходить якась спортивна подія, гра, бій чи матч. На порталі “Рейтинг Букмекерів” є список найкращих букмекерських контор, їхній огляд, відгуки, бонуси й акції різних контор.

Підготовка майданчика і посів

Спочатку необхідно готувати грунт і добрива, попередньо вирівнявши майданчик. На гектар площі буде потрібно близько 0,5 т добрив. Вирівнювання проводиться за допомогою бульдозерів і автогрейдерів. Глибина посіву невелика – не більше сантиметра, а насіння для газону варто вибирати в залежності від клімату місцевості.

Сіяти рекомендується в двох перпендикулярних по відношенню один до одного напрямках – приблизно в співвідношенні 50:50, щоб насіння розподілилися рівномірно. При посіві поверхня повинна бути вологою – відразу після закінчення процедури фахівці накривають поверхню нетканим матеріалом, для того щоб захистити її від висихання і інших зовнішніх подразників. Пам’ятайте: воротарські майданчики підсіюються рясніше, ніж інші ділянки поля.

Догляд за газоном

Якщо у свіжих сходів спостерігається відмінне укорінення, то при висоті вище 6 см можна вперше скосити траву. Для цього важливо використовувати ротаційну косарку – її зріз чистіше, ніж у інших інструментів. При необхідності проведіть обробку газону гербіцидом і проводите процедуру регулярно для профілактики. Після ігор намагайтеся видаляти вибоїни – заповнюйте їх піском, змішаним з грунтом. Якщо був використаний рулонний газон, для видалення ділянок використовуються машини Koro Field.

Якість травосмеси

Важливий етап при конструюванні футбольного майданчика. Агроконцерну пропонують травосмесь особливої ​​селекції – вона має підвищений ступінь стійкості до зношування і фізичних дій, а також здатна швидше відновлюватися від них. Трава обов’язково повинна густо кущитися, бути пружною і відрізнятися інтенсивним, насиченим кольором. Не варто орієнтуватися на швидко зростаючу траву – для якості газону ця особливість більше негативна, ніж корисна.

Після того як трава виросте, важливо її підгодовувати, проводити регулярну стрижку і підсівати проблемні ділянки. Необхідно підживлювати траву мінералами, фосфором, азотом і калієм для забезпечення нормального росту. Не забувайте і про якість грунту: вона не повинна мати високий показник кислотності, а також не бути надто лужною. Показник pH повинен бути на рівні 6-7. Регулювання ЕКО повинна проводитися за допомогою додавання гумусу або цеолітів.

Додаткові рекомендації

  1. Щоб забезпечити хороший дренаж, в грунті повинно бути близько 75% піщаної фракції. Навіть при підвищеному ступені впливу на неї грунт повинен характеризуватися відсутністю схильності до деформації і невисокою пластичністю.
  2. Проводьте операції топ-дресингу або пісковання. Завдяки цим процедурам коріння трави отримують більше кисню. Перше пескование потрібно проводити за допомогою промитого матеріалу, з домішкою добрив або компосту.
  3. Добрива можуть використовуватися не тільки у вигляді органічних речовин, але і мінеральної підгодівлі.

Залишити коментар