Пт. 26 Квітня 2024

Оприлюднено прогноз закупівельних цін на живих свиней

Аналітичний відділ Асоціації «М’ясної галузі» повідомив прогноз закупівельних цін на 9 – 15 листопада 2020 року: 41 – 42 грн/кг на свиней живою вагою. Про це повідомила прес-служба Асоціації «М’ясної галузі».

Ціна на живих свиней в Україні зменшиться ще на 1 грн/кг порівняно з попереднім тижнем. Зниження ціни на свиней є загальною тенденцією по країнам Європи.

В українських свинарів і переробників викликає занепокоєння зростання цін на зернові на 40%. Витрати кормів досягають 80% в структурі собівартості свиней.

Згідно з даними міжнародної групи експертів з оцінювання ефективності в свинарстві InterPIG до якої приєднався і Центр підвищення ефективності в тваринництві, попри нижчі в Україні ціни на комбікорми ніж в ЄС на 29-34%, витрати кормів у собівартості свиней у 2019 році в Україні були вищі на 40% ніж у ЄС та вдвічі вищі від Бразилії, Канади та США.

Через великий попит та складну ситуацію на ринках ЄС та Азії, за минулий тиждень, бразильська свинина зросла в ціні ще на 12% та продовжує встановлювати рекорди. Нагадуємо, що наразі закупівельна ціна в Бразилії в понад 2 рази вища, ніж собівартість (0,8 євро/кг), що зробило свинарство в Бразилії однією із інвестиційно привабливих сфер бізнесу.

Прогнозні ціни на живця свиней в Україні можуть різнитися за регіональною ознакою, що пов’язано із неоднорідним розміщенням виробничих і переробних потужностей м’ясної галузі.


Залишити коментар