Пт. 19 Квітня 2024

Український сорт порічки визнали найпопулярнішим у світі

Сорт порічки Ровада офіційно визнали найбільш популярним у світі. Його внесли до Державного Реєстру сортів рослин придатних до поширення в Україні. 

«Ровада – високопродуктивний сорт нідерландської селекції, який було виведено на ринок ще у 1980 р, проте, до цих пір, він залишається сортом порічки №1 в усьому світі.

Завдяки пізньому цвітінню, при вирощуванні цього сорту практично відсутні ризики пошкодження ранньовесняними заморозками, тому грона Ровади завжди довгі та виповнені, а урожайність – просто фантастична», – йдеться у повідомленні.

Заявники також додають, що у звичайному холодильнику ягоди Ровади можна зберігати 2-3 місяці, а у камері з регульованим газовим середовищем – до пів року.

Внесення сорту до Державного Реєстру дасть змогу виробникам офіційно імпортувати саджанці, а розсадникам – вирощувати та сертифікувати садивний матеріал в Україні. Виробники зможуть включати сорт Ровада у проекти ягідних насаджень та користуватись програмами Державної підтримки, включно із частковою компенсацією вартості саджанців.


Залишити коментар