Чт. 25 Квітня 2024

Запаси на зиму: в Україні подешевшали овочі

Експерти  попереджають: запасатися провіантом поки рано – ціни на овочі тривалого зберігання і так знизилися, а можуть впасти ще більше. А з картоплею потрібно бути обережними – фермери насамперед продають урожай з дефектами. Такий продукт не зможе довго зберігатися.

Зараз на столичному оптовому ринку картоплю продають по 6 гривень за кілограм, капусту – по 5, а цибулю можна знайти і по 3,5 гривні за кіло. Звичайно, це ціни для тих, хто купує відразу мішками.

До речі,  цибуля за рік подешевшала з 8 гривень до менш ніж 5 гривень. Дані Держстату теж кажуть, що цей овоч впав в ціні на 43% за рік. А все тому що фермери посіяли значно більше, ніж минулого року. Та й погода була сприятливою. Правда, як говорять експерти, цибуля мала б коштувати ще дешевше.

З іншими овочами – схожа ситуація. Картопля, наприклад, коштувала в 2019 році 12 гривень, а зараз – трохи менше 8 гривень. За даними Держстату, падіння ціни склало в середньому 33%.

Кілограм капусти рік тому коштував сім гривень, зараз – менше 6 гривень. За офіційною статистикою, капуста подешевшала на 30%/

А морква, за даними Держстату, зросла в ціні на 8%. Щоправда, в магазині вона однаково коштує дешевше, ніж минулого року – 5,5 гривні проти 9 гривень.


Залишити коментар