Чт. 25 Квітня 2024

В Україні зростають ціни на молоко

Ціни на молоко невеликими кроками рухаються вгору. На даний момент вони практично відновились до показників, які були на початку року.

За місяць середня ціна додала 20 коп., до 10,24 грн./кг, — інформує Асоціація виробників молока.

При цьому екстраґатунок подорожчав на 21 коп., до 10,85 грн/кг, вищий ― на 22 коп., до 10,30 грн/кг, перший ― на 17 коп., до 9,56 грн/кг.Ціни на середні та великі партії екстраґатунку по регіонах коливаються в наступних межах: північ та центр ― 10,6-11,1 грн/кг, південь та схід ― 10,5-11,0, захід ― 10,5-11,04 грн/кг.

В перспективі наступних двох тижнів очікується подальше зростання, проте меншими темпами ― близько 10 коп.  В цілому, досягнення цінових рівнів, які були на початок року відбулося, при не надто вдалому році, що вже є не погано. Ріст цін вище цієї точки виглядає сумнівним, не дивлячись на дефіцит молока. Основним протидіючим фактором є недостатній  попит, який наразі визначається більше падінням рівня доходів населення та інфцляційними процесами, які тільки набирають обертів.

Ускладнює ситуацію і великий відсоток конкурентного імпорту молочної продукції та загроза повторного введення жорсткого карантину. Усі ці фактори підводять до того, що у поточному році не слід особливо надіятись на зростання  цін на молоко-сировину вище минулорічних.


Залишити коментар