Пт. 29 Березня 2024

В Україні різко обвалилася ціна на огірки

На поточному тижні в Україні різко обвалилася ціна на тепличні огірки, повідомляють аналітики проекту EastFruit. За словами самих виробників, на поточному тижні в продаж почали масово надходити плівкові огірки, що на тлі ослаблення активності покупців змусило тепличні комбінати знизити відпускні ціни на дану продукції відразу мало не в 2 рази.

Згідно з даними щоденного моніторингу проекту, з початку тижня ціна на тепличний огірок на внутрішньому ринку країни впала в середньому в 1,6 рази і сьогодні озвучується виробниками на рівні 4-5 грн / кг ($ 0,14-0,18 / кг). Причиною такого різкого здешевлення продукції стало масове надходження огірка другого обороту із плівкових теплиць. І на даний момент ціни на плівкову і тепличну продукцію фактично зрівнялися.

Відзначимо, що на сьогоднішній день ціна на тепличні огірки в Україні вже в середньому в 1,5 рази нижче, ніж в кінці вересня 2019 року. При цьому, багато гравців ринку сходяться на думці, що якщо найближчим часом темпи збуту даної продукції не прискоряться, то негативний ціновий тренд в сегменті тепличних огірків буде зберігатися і далі.


Залишити коментар