Сб. 27 Квітня 2024

Україна звернулась до країн ЄС щодо зняття обмежень на поставки курятин

Україна є вільною від грипу птиці і звернулася до держав – членів Європейського Союзу щодо зняття відповідних обмежень.

Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби за підсумками засідання Постійного комітету щодо рослин, тварин та харчових продуктів ЄС (PAFF).

«23-24 вересня 2020 року відбулося онлайн-засідання Постійного комітету щодо рослин, тварин та харчових продуктів ЄС (PAFF). У засіданні комітету взяли участь представники всіх держав членів Європейського Союзу і представники Європейської комісії. Також у засіданні в перше в історії незалежної України були запрошені представники нашої держави. У засіданні комісії взяла участь начальник Управління міжнародного співробітництва Держпродспоживслужби Олена Курята», – йдеться у повідомленні.

Олена Курята доповіла учасникам онлайн-засідання щодо епізоотичної ситуації стосовно високопатогенного грипу птиці в Україні, навівши «статистичні дані щодо проведеного моніторингу та лабораторних досліджень».

Вона зазначила, що, враховуючи національне законодавство, положення відповідного законодавства ЄС та Кодекс здоров’я наземних тварин МЕБ, Україна є вільною від високопатогенного грипу птиці.

Держпродспоживслужба звернулась до держав – членів ЄС щодо прийняття відповідного рішення про зняття з України обмежень стосовно грипу птиці.

Нагадаємо, ЄС 22 січня 2020 року тимчасово призупинив ввезення з України на територію ЄС м’яса птиці, м’ясної продукції з птиці та термічно необроблених продуктів через виявлений у Вінницькій області грип птиці.

Пізніше у Держпродспоживслужбі заявляли, що спалах грипу птиці був одиничним, і його ліквідовано.


Залишити коментар