Пт. 29 Березня 2024

Українські цукрові заводи призупинили продаж цукру

Станом на 24 вересня 2020 року, в Україні працюють 9 цукрових заводів. Вони активно почали сезон переробки цукрових буряків, але наразі лише 3 цукрозаводи реалізують цукор. Про це в огляді цукрового ринку пише agronews.ua.

Станом на 23 вересня 2020 року окремі підприємства підвищили ціни на цукор до 15000 грн / тонна, але реальних продажів за такою ціною немає. Переважна більшість ідприємств притримують товар, накопичуючи його на складі в очікуванні більш вигідних цін, повідомили аналітики «Агро Перспектива».

За інформацією agronews.ua, гуртові партії цукру в Україні станом на ранок 25 вересня 2020 року можна придбати за ціною від 500 грн за 50-кілограмовий мішок на гурті.

У той же час, у цілому, практично всі цукрові заводи України різко підвищили відпускні ціни на цукор. Чи втримають вони озвучену ціну аналітики коментувати не спішать. Ринок цукру в Україні достатньо насичений пропозиціями, нижчими за поточні відпускні заводів. Тож, наразі заводи будуть вичикувати, сподіваючись на коригування ринку у подальшому.

Загалом, за останні кілька днів підприємства підняли ціни більш ніж на 2000 гривень за тонну. Подорожчання цукру представники цукрових компаній пояснюють невисокою якістю цукрових буряків, що надходить на переробку, а також тим, що в даний час працює всього лише 9 цукрових заводів, інформує «Укрцукор».

Станом на 21 вересня оптово-відпускні ціни на цукор становили в Україні 13900 грн / тонна, EXW (з урахуванням ПДВ).

Станом на 16 вересня оптово-відпускні ціни на цукор становили в Україні 11500-11900 грн / тонна (залежно від якості і термінів оплати).


Залишити коментар