Чт. 28 Березня 2024

Лісові дороги у Карпатах будуть облаштовувати за новою технологією

Наразі будівництво нових лісових доріг у Карпатах здійснюється не долинними ходами вздовж русел гірських потоків, як було раніше, а косогірними – на достатній віддаленості від водних потоків. Про це повідомляє пресслужба Івано-Франківського лісового та мисливського господарства, пише agronews.ua.

Такі роботи не можливі без використання ефективної та екологічно безпечної екскаваторної технології, де одна землерийна машина виконує роботи по спорудженню земляного полотна, його попередньому ущільненню, облаштуванню водовідвідних кюветів, встановленню водоперепускних труб, плануванню укосів.

На закупівлю нової спецтехніки лісогосподарським підприємствам Прикарпаття для подолання наслідків надзвичайної ситуації природного характеру Уряд виділив 16 млн гривень.

Пройшовши всі тендерні процедури, лісівники закупили 4 гідравлічні екскаватори компанії «JCB».

Голова Державного агентства лісових ресурсів України Василь Кузьович, за дорученням Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Романа Абрамовського, 21 вересня 2020 року вручив ключі та техпаспорт від сучасного гідравлічного екскаватора лісівникам Брошнівського лісгоспу.

Від цьогорічної червневої повені Прикарпаття постраждало найбільше. Лісівники Франківщини й досі працюють над відновленням важливих інфраструктурних об’єктів на Рожнятівщині, Верховинщині та Яремчанщині, тому придбання спецтехніки для лісогосподарських підприємств цих районів є вкрай важливим.

«Впевнений, що вже у короткій перспективі на Рожнятівщині лісівники побудують чудові лісові дороги і люди позитивно оцінять їх. Адже лісові транспортні артерії потрібні не тільки лісівникам, щоб оперативно реагувати на надзвичайні ситуації в лісових насадженнях, а й місцевому населенню, яке може проїжджати по них на легковому автотранспорті для особистих потреб. Хороша лісова автомобільна дорога – це авторитет лісівників, – зауважив голова Держлісагентства.


Залишити коментар