Сб. 20 Квітня 2024

В Україні розпочався процес приватизації спиртової галузі

15 вересня в електронну торговельну систему «Прозорро Продажи» був виставлений перший лот в рамках масштабної програми з приватизації підприємств спиртової галузі України – Немирівський спиртзавод. Проведення аукціону заплановано на 15 жовтня п.р., повідомила прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

«Приватизація і детінізація спиртової галузі України – це одне з ключових завдань уряду. Ми повинні зробити дану галузь конкурентною та ефективною, забезпечити рівні і прозорі умови. В результаті будемо мати збільшення надходжень до бюджету, робочі місця, зростання доходів працівників», – прокоментував дану подію голова міністерства Ігор Петрашко.

Як нагадали в прес-службі, Програма реформування і розвитку спиртової галузі України на 2020-2023 рр., яка передбачає покроковий план дій з демонополізації даного ринку, була затверджена КМУ 12 серпня п.р.

В даний час Мінекономіки та ФДМУ проводять підготовку до приватизації ДП «Укрспирт», в рамках якої планується продаж 41 об’єкту, 10 з яких вже включені до переліку приватизації, їх стартова ціна визначається за результатами інвентаризації.


Залишити коментар