Сб. 20 Квітня 2024

У Мінекономіки назвали дату першого аукціону з приватизації підприємств спиртової галузі

Перший аукціон з приватизації підприємств спиртової галузі має відбутись 15 жовтня цього року. 

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Перше підприємство зі складу ДП «Укрспирт», Немирівський спиртзавод, виставили на майданчику Прозорро. Проведення аукціону з приватизації заплановано на 15 жовтня 2020 року.

«Приватизація та детінізація спиртової галузі України – це одне з ключових завдань уряду. Ми повинні зробити цю галузь конкурентною та ефективною, забезпечити рівні і прозорі умови. В результаті матимемо збільшення надходжень до бюджету, робочі місця, зростання доходів працівників», – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Нагадаємо, 12 серпня 2020 року була затверджена Програма реформування та розвитку спиртової галузі на 2020-2023 роки, яка передбачає покроковий план дій з демонополізації ринку на найближчі 3 роки. Наразі Мінекономіки та ФДМУ проводять підготовку до приватизації ДП «Укрспирт», що включає 41 об’єкт, зокрема 10 вже включені до переліку приватизації.

З 78 державних спиртових заводів ДП «Укрспирт» 22 знаходяться в незадовільному стані і не відповідають технічним вимогам, 43 – взагалі стоять без роботи вже тривалий час.


Залишити коментар