Пт. 29 Березня 2024

Україна ввела заборону на імпорт свиней з Німеччини

11 вересня, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів також повідомила про тимчасову заборону закупівель свиней з Німеччини. Про це повідомляє  прес-служба Держпродспоживслужби, пише agronews.ua.

Після першого спалаху африканської чуми свиней у Німеччині, який було виявлено цього тижня серед диких тварин у федеральній землі Бранденбург, низка країн ввела обмеження щодо імпорту продукції свинарства з ФРН.

Враховуючи рекомендації Кодексу здоров’я наземних тварин Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (OIE) та законодавство України, з метою запобігання занесенню на територію України збудника вказаної хвороби, розпорядженням Головного державного ветеринарного інспектора України з 10.09.2020 запроваджено обмеження на ввезення в Україну з Федеративної Республіки Німеччина сприйнятливих до АЧС тварин, генетичного матеріалу та продуктів від них (за винятком продуктів, що пройшли необхідну обробку, відповідно до вимог українського законодавства).


Залишити коментар