Вт. 16 Квітня 2024

Старий козел з Одещини став національним рекордсменом-рогоносцем

Старий козел на прізвисько Пірат з села Першотравневе Ізмаїльського району тільки зараз, на шостому році життя, був оцінений по достоїнству.

Пише  SEEDS.org.ua за інформацією Думської.

Гідність його у вигляді довжелезних рогів в принципі помічали всі сусіди, а також потенційні покупці, яким господиня Олена Мазур намагалася козла продати. Але якщо перші просто дивувалися розмірами рогів, то других вона просто відлякувала – думали, ніби власник настільки ефектної “прикраси” злий. І ніякі доводи і запевнення жінки в тому, що Пірат – виключно миролюбний козел, не діяли: роги неймовірної довжини виявлялися переконливіше будь-яких слів.

Довгий час Олена давала оголошення про продаж козла в газету, але все безуспішно – сміливець так і не знайшовся. Пірат підростав, а разом з ним росли і роги, потім він дорослішав, у нього встигло народитися декілька поколінь козенят. Але поки ніхто з нащадків не тільки не перевершив, але і не повторив батьківський розмір рогів.

Зневірившись продати диво-козла, Олена вирішила підвищити, так би мовити, його статус і звернулася до Національного реєстру рекордів України, щоб представники його перевірили здогад жінки щодо розміру рогів Пірата. Чуття її не підвело, і 2 вересня козел з села Першотравневе був визнаний національним рекордсменом по довжині рогів, кожен з яких налічує 94 см!

Втім, Олена вирішила не зупинятися на досягнутому результаті, і зараз Пірат претендує на те, щоб потрясти своїми розкішними рогами всю Європу! Ось тоді сільський козел має шанс стати по-справжньому відомим.

Незважаючи на привабливі перспективи, Олена все ж має намір продати рогоносця-рекордсмена, власне, як і інших кіз зі свого господарства, оскільки прогодувати таку кількість тварин їй вже не під силу.

Особливо дорого обходиться утримання їх взимку. Займається козами жінка вже більше двадцяти років. Це велика праця і величезні витрати. В цьому році в зв’язку з посухою прогодувати невелику козяче господарство стало ще складніше.

Саме тому вона шукає надійного покупця, який зможе забезпечити Піратові не тільки гарний прожиток, а й “кар’єрний ріст”. Зрештою, не в сільському ж городі животіти такому красеню – йому б на престижних виставках себе показувати та дивувати оточуючих своїми чудовими рогами.

Ну і в практичному сенсі козел теж молодець. Він дає потомство кіз з смачним молоком, без неприємного запаху. Високо цінується і м’ясо цих тварин.


Залишити коментар