Пт. 29 Березня 2024

З наступного року усі громади в Україні стануть конкурентоспроможними, – В’ячеслав Негода

З наступного року усі 1469 громад в Україні матимуть однакові повноваження і джерела ресурсів, а отже і рівні можливості. Нарешті за ресурси, інвестиції, за проекти та ініціативи зможуть змагатися не лише міста та ОТГ, а усі без винятку громади. Така рівноправна конкуренція має стимулювати стрімкий розвиток територій.

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода під час презентації Індексу конкурентоспроможності міст України 2019/2020 в українському кризовому медіа центрі.

«Сподіваємося, індекс спроможності міст, який розробляється за підтримки наших партнерів з USAID, з наступного року можна буде адаптувати до нової системи адміністративно-територіального устрою і застосовувати не лише для міст, а для усіх громад в Україні. Хотілося б, щоб цей інструмент став загальнонаціональним, стимулював до розвитку кожну громаду. Мінрегіон з допомогою експертів останні роки проводить моніторинг діяльності об’єднаних громад по різних показниках. І коли ми висвітлювали ці неофіційні рейтинги, ми бачили, наскільки вони зачіпають громади. Коли людина чи громада знаходиться в середині чи внизу будь-якого списку, навіть неофіційного, це змушує задуматися, чому вона там і що можна зробити, щоб піднятися вище. І часто за такими думками йдуть конкретні дії», – сказав заступник Міністра.

Він нагадав, що децентралізація покликана створити рівні умови для розвитку кожної громади в країні, зменшити розриви у рівні життя людей в селі і місті. «І ми радо вітаємо усі додаткові інструменти, які стимулюють місцеву владу, незалежно, село це чи місто, надавати більш якісні та доступні послуги людям», – зазначив В’ячеслав Негода.

Переглянути презентацію Індексу конкурентоспроможності міст України 2019/2020

Переглянути опис Індексу конкурентоспроможності міст України 2019/2020


Залишити коментар