Чт. 25 Квітня 2024

Сезон консервації: яких цін на овочі варто очікувати

Сезон консервації у розпалі, а господині нарікають на ціни. Журналісти ТСН дізналися, в яку суму цьогоріч українцям обійдуться заготівлі на зиму.

Мешканка Київщини Ярослава Августинович для того, щоб законсервувати на зиму перці, вирушила на столичний гуртовий ринок. За її словами, на місцевому базарі цінник на овочі чи не удвічі більший.

“Якщо ми купували перець в Києві солодкий по 25 гривень за кілограм, то на Васильківському ринку ціна – 40 гривень за кілограм”, – каже жінка, і додає, що неприємно вражена цьогорічними цінами.

Продавець одного з роздрібних ринків столиці Руслан пояснює: через зріст закупівельної ціни змушений підвищити ціни на овочі, хоча від покупців, каже, немає відбою. І чи не найкраще нині беруть помідори для консервації.

Експерти ж заспокоюють, мовляв, ситуацію врятують новий урожай та турецький імпорт. “Десь від кінця вересня можна очікувати на зниження цін у сегменті огірків та томатів”, – впевнений виконавчий директор Української плодоовочевої асоціації Семен Крамаренко.

У зниженні цін впевнена і пані Людмила – жінка продає картоплю по 12 гривень за кілограм: “Оптом у нас у Вінницькій області взагалі по 4-6 гривень картопля”. В асортименті також морква по 14 гривень, буряк по 12 гривень та цибуля по 10 гривень за кілограм.

Однак, у цьому сегменті, кажуть експерти, здешевлення чекати не варто, хоча збільшення цін також не прогнозують.


Залишити коментар