Чт. 28 Березня 2024

На Дніпропетровщині зловмисники вимагали у братів-фермерів 4 млн гривень

З середини липня 2020 року група осіб, за допомогою «тонких натяків» у вигляді пошкодження майна та погроз насиллям, фізичною розправою вимагали грошові кошти у братів-фермерів. За безперешкодне здійснення підприємницької діяльності визначили суму в 4 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту карного розшуку.

Про данні обставини правоохоронцям Дніпропетровщини стало відомо 19 серпня 2020 року — невідкладно відкрито кримінальне провадження, розпочато заходи, направлені на встановлення осіб зловмисників та документування фактів погроз.

«Зловмисники діяли рішуче. За безперешкодне здійснення підприємницької діяльності визначили чималеньку суму 4 млн грн. Рахували „на око“, оглядаючи масштаби підприємництва», — розповідають правоохоронці.

Зазначається, що для підтвердження серйозності своїх намірів, з метою залякування, зловмисники здійснили розстріл зерносховища, під час події ніхто не постраждав, а у подальшому — підпал місцевості поблизу нього. «3 вересня 2020 року під час передачі „траншу“ у розмірі 700 тис. гривень працівниками УКР ГУНП в Дніпропетровській області спільно з спецпризначенцями затримано трьох чоловіків, особи яких було встановлено оперативниками раніше — ще до проведення спецоперації», — додали в департаменті.

Таким чином, у співпраці з поліцією братам-фермерам вдалося захистити свої законні права, зароблені працею кошти, майно, а також зберегти життя та здоров’я свої і рідних.

«Тривають слідчі дії. Скільки ще підприємців Дніпропетровщини постраждало від дій банди на цей час достовірно не відомо, інформація уточнюється», — підкреслили у Департаменті карного розшуку.


Залишити коментар