Чт. 18 Квітня 2024

На Прикарпатті через пожежу на свинокомплексі згоріло тисячу свиней (Фото)

У середу, 2 вересня, виникла масштабна пожежа на свинокомплексі Goodvalley в селі Тустань Галицького району Івано-Франківської області. Внаслідок пожежі орієнтовно загинуло тисячу свиней. Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Пожежа виникла в будівлі свинокомплексу з 4 секцій розміром 20х200 м, в яких знаходиться близько 28-30 тис. свиней різного віку. Площа пожежі становить близько 2,5 тис. м². На момент загоряння, за попередньою інформацією адміністрації об’єкта, в даному тваринницькому приміщенні знаходилося близько 5 тис. свиней.

За словами рятувальників, оскільки сигнал про пожежі не був своєчасним, на момент прибуття перших підрозділів вже спостерігався відкритий вогонь на великій площі.

«На пожежі було врятовано 4 тваринницькі приміщення, зовнішні бункери з комбікормами, евакуйовано орієнтовно 4 тис. голів свиней та ємність з 6 т дизельного палива, яка знаходилась поряд з палаючою будівлею, не допущено перекидання вогню на інші тваринницькі приміщення, в яких  перебувало орієнтовно 25 тис. голів свиней. Потерпілих немає, внаслідок пожежі загинуло орієнтовно 1 тис. свиней. Об 11:20 пожежу було локалізовано, а об 11:44 – ліквідовано», — вказали в ДСНС.


Залишити коментар