Чт. 18 Квітня 2024

У Шотландії за рекордну суму продали ягня

У Шотландії з аукціону за рекордну суму у 367 500 фунтів стерлінгів продали ягня породи Тексель. Молодого баранчика звуть Double Diamond і він офіційно найдорожчий у світі. Сенсацією став ще до початку торгів, передає The Guardian. Стартова ціна становила близько 13 000 доларів і торги були настільки запеклими, що переможцями було визнано одразу трьох фермерів. Вони спільно володітимуть твариною для подальшого розведення. Про це повідомляє The Guardian, пише agronews.ua.

Текселі – популярна і дорога порода овець, яка походить з однойменного нідерландського острова. У Великій Британії високо цінується за якість м’яса, тож грошей на текселів не шкодують. Але Double Diamond справжня перлина породи.

Попередній рекорд у номінації «найдорожча вівця» був встановлений у 2009 році. Тоді за баранчика Deveronvale Perfection заплатили 230 000 фунтів (307 000 доларів США).

Нові власники барана розраховують окупити його божевільну вартість коштом розведення потомства. Сам Подвійний Діамант з’явився на світ в результаті штучного запліднення вівці спермою барана-чемпіона. Він вважається «генетичною досконалістю».  


Залишити коментар