Сб. 20 Квітня 2024

На Тернопільщині з літака розкидатимуть вакцину від сказу для диких тварин

Вакцинація диких тварин розпочинається на Тернопільщині. Проводитимуть цю процедуру задля профілактики сказу та зменшення захворюваності серед вовків, лисиць, єнотовидних собак. Про це повідомляє zz.te, пише agronews.ua.

Сказ – смертельно небезпечне захворювання. Переносять його в основному лисиці. Інфекція може призвести до летальних наслідків. Відтак задля профілактики в регіоні проводять вакцинацію тварин, – каже начальник відділу організації протиепізоотичної роботи головного управління Держпродспоживслужби в області Володимир Марків. По лісах з літаків розкидатимуть приманки із вакциною.

За словами фахівців Держпродспоживслужби, вакцина має вигляд брикетів коричневого кольору, розміром сірникової коробки.

«Вона захована у спеціальну приманку, потрапляє в організм тварини при поїданні. Вакциноутримуючі приманки розкидатимуть з літака, на якому встановлено спеціальне обладнання, по території області, за винятком населених пунктів, водойм та режимних об’єктів. Звертаємось до жителів краю, не брати ці приманки до рук, не зачіпати взуттям та ні в якому разі не забирати додому. Просимо провести роз’яснювальну бесіду з дітьми та наголосити на їх небезпеці! Кампанія з пероральної вакцинації диких тварин проводитиметься під контролем спеціалістів Держпродспоживслужби», – йдеться у повідомленні.

На Тернопільщині минулого року зареєстровано 44 випадки сказу, деякі з них закінчилися летально. За словами епідеміологів, вакцинація приманками з літаків дає результат, оскільки цього року сказ виявляють рідше.


Залишити коментар