Чт. 25 Квітня 2024

Шість країн долучилися до рішення Ради ЄС про подовження санкцій проти Росії

Шість європейських країн підтримали рішення Ради ЄС щодо продовження до 23 червня 2021 року дії санкцій, запроваджених ЄС проти Росії у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя, повідомляється на сайті Європейської Ради.

Як повідомляється, до рішення приєдналися кандидати на вступ до ЄС — Чорногорія і Албанія, країни, які беруть участь у Європейський асоціації вільної торгівлі – Ісландія і Норвегія, а також Україна і Грузія.

Ці країни будуть стежити за тим, щоб їхня національна політика відповідала рішенню Ради. У повідомленні зазначається, що Європейський Союз бере до відома це зобов’язання і вітає його. Кримський пакет санкцій передбачає заборону на імпорт продукції з Криму або Севастополя в ЄС, інвестиції в Крим або Севастополь, а також туристичні послуги в Криму або Севастополі, зокрема, європейські круїзні судна не можуть заходити в порти на Кримському півострові, крім випадків надзвичайних ситуацій.

Крім того, запроваджена заборона на експорт певних товарів і технологій кримським компаніям або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах, а також пов’язаних з розвідкою і видобутком нафти, газу і мінеральних ресурсів, також забороняється надання технічної допомоги, посередницьких, будівельних або інженерних послуг, пов’язаних з інфраструктурою в цих секторах.


Залишити коментар