Закарпатська ківовиця з місцевих сортів ківі підкорює Україну
Сьогодні вже нікого не дивує існування алкогольних напоїв, вироблених з самих різних фруктів і ягід. На полицях сучасних магазинів можна зустріти міцні напої зі слив, яблук, вишень, суниці або брусниці.
Пише SEEDS.org.ua за інформацією BBC News Ukrainian.
Але в Україні ще є невтомні експериментатори: біолог за освітою, і селекціонер за покликанням душі ужгородець Генріх Стратон вирішив піти далі, і виготовити український аналог шотландському віскі з плодів ківі, такий собі “ківіскі”. Сам селекціонер називає свій напій “ківовицею”.
Генріха Стратона, який вирощує в Закарпатті ківі, знають вже й поза межами області.
За словами фермера, в цьому році вже закладено 483 кг ягід ківі, відібраних з урожаю 2019 року. Примітно, що сорт ківі також не зовсім звичайний для вітчизняного аграрія: сорт “Карпат Стратона Аурум” відрізняється насичено-помаранчевим кольором м’якоті і є працею селекції самого Генріха Стратона.
Звичайно ж рецепт виготовлення незвичайного напою фермер зберігає в секреті.
А от його ківі, які можна знайти у магазинах Ужгорода рекомендують за надзвичайний смак.
Залишити коментар