Чт. 25 Квітня 2024

Виробництво цукру в Україні скоротилося майже на 20%

Виробництво цукру в Україні з початку сезону цукроваріння (вересень 2019 – серпень 2020) станом на 10 січня досягло 1,48 мільйона тонн, що на 19% менше у порівнянні з попереднім сезоном.

Про це повідомила пресслужба Національної асоціації цукровиробників України (НАСУ) “Укрцукор”.

“Всього працювало 33 цукрові заводи, які переробили 9,84 мільйона тонн цукрових буряків. Це майже на третину менше, ніж роком раніше. Як бачимо, суттєве зменшення кількості сировини спричинило скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому”, – цитує пресслужба заступника голови правління НАСУ “Укрцукор” Руслану Яненко.

За її словами, такий результат є прогнозованим, оскільки світовий профіцит цукру, який тривав останні три роки, суттєво вплинув і на український ринок. В результаті Україна скоротила посівні площі під цукровим буряком на 20%, що зменшило кількість сировини.

Як додала Яненко, цього року 9 переробних підприємств не запустилися, а виробничий сезон скоротився майже на місяць, що позначиться на собівартості виробництва цукру – оскільки мінімально цукровий завод повинен відпрацювати 100 днів, щоб покрити витрати на запуск.

Згідно з повідомленням, до трійки лідерів з виробництва цукру увійшли Вінницька область – 331,9 тисячі тонн, Хмельницька область – 192,8 тисячі тонн, Тернопільська область – 186,4 тисячі тонн.


Залишити коментар