Чт. 25 Квітня 2024

Рецепт класичного пляцка «Спартак», якому вже 35 років

Про торт «Спартак» чули всі. Його рецепт вже існує більше 35 років. Ніжний крем і шоколадні коржі з медовим смаком – це справжня райська насолода!

Для приготування торта знадобляться такі інгредієнти:

Для коржів:

  • 3 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 2,5 ст. л. какао;
  • 50 г маргарину;
  • 6 ст. л. молока;
  • одне куряче яйце;
  • 2 ст. л. рідкого меду (або розтопленого);
  • 1 ч. л. соди.

Для крему:

  • 1,5 ст. л. борошна;
  • 300 г масла вершкового;
  • 500 г молока;
  • 1,5 ст. л. крохмалю;
  • 250 г цукрової пудри.

Як приготувати класичний торт «Спартак»

Готуємо коржі

Змішайте всі продукти, зазначені вище для коржів. Борошно поки не чіпайте. Поставте змішану масу на плиту і доведіть на невеликому вогні до кипіння, після зніміть.

Просійте борошно і додайте його в остигнула масу. Замісіть тісто і розділіть його на сім шматків. Всі шматки розкачайте в тоненькі пласти.

Розігрійте духовку і поставте випікатися коржі. Готуйте при 180 ° приблизно 5-10 хвилин. Слідкуйте за готовністю.

Готуємо крем

Половину молока нагрійте, а другу змішайте з крохмалем і борошном, перемішайте до однорідного стану. Потім влийте в підігріте молоко і доведіть до кипіння, при цьому весь час мішайте. Як закипить, приберіть з вогню і дайте охолонути.

В м’яке масло всипте цукрову пудру і збийте до однорідної маси. Поступово масляну масу додайте в молочну суміш, після кожного додавання збивайте.

Збираємо торт

Кожен корж промажте тонким шаром крему, зберіть в стопку і змастіть верхівку і боки торта.

Прикрасити ви можете збитими вершками або натертим шоколадом.

Приберіть пляцок на 3-4 години в холодильник.


Залишити коментар