Рецепт класичного пляцка «Спартак», якому вже 35 років
Ср. 19 Лютого 2020

Рецепт класичного пляцка «Спартак», якому вже 35 років

Про торт «Спартак» чули всі. Його рецепт вже існує більше 35 років. Ніжний крем і шоколадні коржі з медовим смаком – це справжня райська насолода!

Для приготування торта знадобляться такі інгредієнти:

Для коржів:

  • 3 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 2,5 ст. л. какао;
  • 50 г маргарину;
  • 6 ст. л. молока;
  • одне куряче яйце;
  • 2 ст. л. рідкого меду (або розтопленого);
  • 1 ч. л. соди.

Для крему:

  • 1,5 ст. л. борошна;
  • 300 г масла вершкового;
  • 500 г молока;
  • 1,5 ст. л. крохмалю;
  • 250 г цукрової пудри.

Як приготувати класичний торт «Спартак»

Готуємо коржі

Змішайте всі продукти, зазначені вище для коржів. Борошно поки не чіпайте. Поставте змішану масу на плиту і доведіть на невеликому вогні до кипіння, після зніміть.

Просійте борошно і додайте його в остигнула масу. Замісіть тісто і розділіть його на сім шматків. Всі шматки розкачайте в тоненькі пласти.

Розігрійте духовку і поставте випікатися коржі. Готуйте при 180 ° приблизно 5-10 хвилин. Слідкуйте за готовністю.

Готуємо крем

Половину молока нагрійте, а другу змішайте з крохмалем і борошном, перемішайте до однорідного стану. Потім влийте в підігріте молоко і доведіть до кипіння, при цьому весь час мішайте. Як закипить, приберіть з вогню і дайте охолонути.

В м’яке масло всипте цукрову пудру і збийте до однорідної маси. Поступово масляну масу додайте в молочну суміш, після кожного додавання збивайте.

Збираємо торт

Кожен корж промажте тонким шаром крему, зберіть в стопку і змастіть верхівку і боки торта.

Прикрасити ви можете збитими вершками або натертим шоколадом.

Приберіть пляцок на 3-4 години в холодильник.


Залишити коментар