Сб. 27 Квітня 2024

В Україні очікується зростання попиту на агророзписки – експерт

В Україні сільгоспвиробники очікуючи відкриття ринку землі, намагаються накопичувати кошти, а тому попит на аграрні розписки буде зростати, про що заявив спеціаліст з управління проєкту «Аграрні розписки в Україні» Сергій Гунько, повідомив 10 січня Agronews.ua.

«Вже запущено 2200 аграрних розписок, при цьому в 2018-2019 р.р. був значний ріст, оскільки цей інструмент запрацював на всій території України. У 2019 р. аграрних розписок було видано на понад 8 млрд грн, а сумарно залучено понад 15 млрд грн. На сьогодні близько 130 компаній в Україні працюють з аграрними розписками, а застава при оформленні у вигляді майбутнього врожаю є доволі прийнятною для аграріїв і мотивує їх використовувати цей інструмент. Для кредитора ж головною мотивацією є позасудова процедура виконання умов агророзписки», — зазначив С. Гунько.

За його словами, на сьогодні в Україні діє Закон «Про аграрні розписки» і розробляється новий законопроєкт, який передбачає певні зміни, наприклад, скасування норми нотаріального завірення аграрної розписки.


Залишити коментар