Світовий дефіцит цукру 2019-2020 перевищить 8 млн т

Світовий дефіцит цукру 2019-2020 перевищить 8 млн т

Rabobank збільшив прогноз світового дефіциту цукру в 2019/2020 МР до 8,2 млн т у зв’язку зі скороченням виробництва в Індії та Таїланді.

Якщо прогноз Rabobank збудеться, то в сезоні 2019/2020 МР буде зафіксовано найбільший обсяг дефіциту цукру починаючи з сезону 2015/2016 МР. У середині вересня Rabobank прогнозував світовий дефіцит цукру на рівні 5,2 млн т.

У 2019/2020 МР в Індії виробництво цукру оцінюється на рівні 28,1 млн т, що на 21% менше, в порівнянні з минулим сезоном, а також нижче вересневого прогнозу в 30,8 млн т. Сильні зливи та повені після посухи на початку сезону стимулювали скорочення прогнозів. «Окрім скорочення виробництва цукрової тростини, очікується, що збільшення виробництва етанолу зменшить виробництво цукру на 1 млн т», — стверджується у звіті Rabobank.

В ЄС виробництво цукру може скласти 17,8 млн т, що трохи нижче ніж у минулому році. Урожай цукрових буряків скорочується другий рік поспіль через високу температуру та посуху в літні періоди. За останніми даними MARS, середня врожайність буряків в Європі оцінюється на рівні 71,3 т/га, що на 5% нижче середнього показника за останні п’ять років і на 3% вище, ніж у минулому сезоні.


Залишити коментар

Отримуйте найсвіжіші новини у соцмережах:

Facebook

Twitter

Ознайомлений(а)