Пт. 19 Квітня 2024

«Вегетаріанське» молоко виявилося солодше і шкідливіше коров’ячого

Про це пише Daily Telegraph з посиланням на дослідження британської громадської організації Action on Sugar, яка займається впливом цукру на організм людини.

Фахівці Action on Sugar вивчили, скільки цукру міститься в популярних гарячих напоях з британських кав’ярень. Результати показали, що напої з додаванням вегетаріанських видів молока, наприклад, вівсяного і рисово-кокосового, містили набагато більше цукру, ніж напої, зроблені на звичайному коров’ячому молоці.

У деяких напоях на основі вівсяного молока — наприклад, в латте максимального обсягу з Starbucks, — дослідники виявили еквівалент 23 чайних ложок цукру. Випити такий напій — все одно, що з’їсти чотири шоколадних кекси або випити три банки Coca Cola. Інші популярні напої на вегетаріанському молоці також виявилися набагато солодші, ніж їх же версії на звичайному знежиреному молоці.

«Клієнти, які шукають заміну традиційному молоку, можуть бути шоковані, дізнавшись, що багато кав’ярень і кафе використовують попередньо підсолоджені альтернативні види молока. Часто інформацію про енергетичну цінність напоїв дуже важко знайти, в основному вона доступна тільки на веб-сайтах», — розповіла Кетрін Дженнер, глава Action on Sugar. У більшості випадків, за її словами, люди несвідомо споживають надмірну кількість цукру через те, що на напоях немає спеціальних маркувань. Винна в цьому і поширена останнім часом думка про користь альтернативного молока, вважає Дженнер.

У липні лондонська компанія по дослідженню ринків Mintel встановила, що щонайменше 25% британців вважають за краще молоко на рослинній основі. Найбільше цей продукт приваблює молодих людей у ​​віці 16−24 років: 33% з них вже замінили коров’яче молоко на мигдальні, соєві або кокосові аналоги. При цьому 37% респондентів вказали, що причиною такого вибору є турбота про здоров’я. А 36% відзначили, що така перевага викликано тим, що тваринництво негативно впливає на навколишнє середовище, і, відмовляючись від натурального молока, вони тим самим рятують Землю.


Залишити коментар