Картопляна ковбаска – справжнє кулінарне відкриття
Картопляна ковбаса з м’ясом в духовці! Що може бути простіше і смачніше, ніж незвичайна домашня ковбаса з картоплі?
Готувати просто, а виходить неймовірно смачно. Можна домашню ковбаску зробити тільки з картоплі і цибулі, а можна для смаку додати сало і трохи м’яса: на ваш вибір.
Ароматну і незвичайну ковбасу дозволяється смажити на грилі або запікати в духовці, а можна просто відварити і обсмажити на олії.
Зручно також заморожувати про запас: відмінна закуска на будь-який святковий стіл або пікнік. Я часто її готую – це просто смакота!
Як приготувати картопляну ковбасу? З нами у вас все вийде!
Складові:
- картопля сира – 800 грам;
- оболонка (натуральна або штучна) – 1 метр;
- м’ясо (свинина, яловичина або курка) – 200 грам;
- сало – 150 грам (за бажанням);
- цибулина – 1 штука;
- сметана – 1 столова ложка;
- часник – 6 зубчиків;
- сіль, перець – за смаком;
- лавровий лист;
- коріандр мелений.
Приготування:
Готуємо м’ясо і сало: я беру свинину. Допускається використовувати будь-яке м’ясо: птицю, яловичину. Ріжемо все на дрібні кубики: можна перекрутити через велику решітку в м’ясорубці.
Якщо хочете – м’ясо можна не додавати, буде все одно дуже смачно!
Сало можна окремо обсмажити. Картопляна ковбаса з м’ясом може готуватися і без сала.
Ріпчасту цибулю подрібнюємо в блендері: можна дрібно порізати. Відразу можна подрібнити часник. Якщо робите ковбасу тільки з картоплі, цибулю слід обсмажити – так буде смачніше.
Сиру картоплю натираємо на крупній тертці (або ріжемо дрібними кубиками), відразу змішуємо з ріпчастою цибулею і часником: так вона не потемніє. Крупна картопля в ковбасі смачніша, ніж ковбаса з картопляного пюре.
Додамо м’ясо з салом, лавровий лист (слід поламати або подрібнити). Перчимо і солимо за смаком. Ще додамо мелений коріандр.
Ретельно змішуємо руками: начинка готова.
Для набивання використовую м’ясорубку з насадкою (є варіант набивати вручну, за допомогою горлечка від пляшки), одягаємо на насадку оболонку. Оболонку слід промити під проточною водою: всередині і зовні.
Порада. Колагенову оболонку для ковбаси можна купити в будь-якому спеціалізованому або інтернет магазині. Як варіант, можна в м’ясній крамниці купити натуральні оболонки (свинячі, яловичі або баранячі кишки).
Розміщуємо фарш в м’ясорубку, як тільки він почне з’являтися – оболонку зав’язуємо нитками або просто на вузлик. Набиваємо ковбаски.
Перекручуємо оболонку, коли буде отримана потрібна довжина. Таким чином заповнюємо всю оболонку.
Підготовлені ковбаски проколюємо з двох сторін за допомогою голки або зубочистки, щоб вони в процесі приготування не лускались.
Можна заморозити, відварити і обсмажити, або запекти в духовці.
Половину відварюю в киплячій воді з додаванням солі і лаврового листя: за часом близько 10-15 хвилин.
Попередньо ковбасу обсушуємо серветкою, щоб вода не стріляла на маслі. Варена картопляна ковбаса обсмажується з двох сторін, на рослинному маслі: до рум’яної скоринки і повної готовності.
Другу половину запікаю в духовці. Деко і ковбасу змащуємо маслом. У духовці запікаємо 40 хвилин при 180 градусах: можна кілька разів в процесі перевернути. Картопляна ковбаса в духовці готова!
Домашня ковбаска виходить смачною, апетитною і ароматною. Я дуже люблю цей рецепт ковбаси з картоплі.
Легка в приготуванні, з доступних і недорогих продуктів, вона урізноманітнює ваш раціон, порадує на пікніку або в свято.
Спробуйте неодмінно! Ваші близькі оцінять – це точно: ковбаса завжди виходить на ура!
Залишити коментар