В Україні почали вирощувати незвичні чорні абрикоси

У Миколаївській області на території села Мічуріне ТОВ “Підгур’ївське” вирощує незвичайні чорні абрикоси. 

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва на своїй сторінці у Facebookохарактеризував ці ягоди, як солодкі, соковиті, з оранжевою м’якоттю та чорні, з синюватим відливом зовні. Чорні абрикоси – це гібрид виведений шляхом схрещування абрикоса й аличі і відрізняється пізнім весняним цвітінням, тому захищений від можливих заморозків.

Фруктовий сад у селі Мічуріне розташований на площі у 55 га. Крім абрикос там вирощують яблука, персики, сливи, черешню та вишню. Загалом, понад сто різних сортів.

“В плодовому розпліднику підприємства можна знайти практично все! Саджанці вирощені на базі селекційного безвірусного садивного матеріалу з Німеччини та Бельгії. Сортопідщепні комбінації. Наприклад, персик щеплений на мигдалі”, – розповіли експерти UHBDP.

На підготовку саджанців чорного абрикоса потрібно три роки: рік зростає в маточнику, два роки в розпліднику. Виходить відмінний матеріал для закладки молодого саду з добре розвиненою кореневою системою, без пошкодження штамба та гілок.


Залишити коментар