Нд. 17 Листопадаа 2024

Як приготувати варення з картоплі

Фото з відкритих джерел.

Варенням із кульбаби, кабачків, зелених помідорів, напевно, вже нікого не здивуєш, а от варення з картоплі – це дійсно незвично.

Інгредієнти:

330 грамів картоплі,

250 грамів цукру,

10 грамів ванільного цукру,

80 грамів води,

20 мілілітрів рому, можна замінити коньяком.

Крім того, потрібно взяти в рівних пропорціях по одній чайній ложці мелених спецій, а саме імбиру, кориці, мускатного горіха та гвоздики.

Спосіб приготування:

Картоплю помити, почистити та відварити до готовності. Гарячу картоплю розтерти в пюре.

Зробити сироп – цукор розчинити у воді, поставити на вогонь та довести до кипіння.

До сиропу, що закипів, додати картопляне пюре, спеції, ванільний цукор. Зменшити вогонь до мінімуму і варити, безперервно помішуючи, ще близько 15 хвилин.

Приблизно за хвилину до закінчення варіння додати ром, після чого зняти з вогню.

Готове варення перекласти до стерилізованих банок, закрутити кришками, дати охолонути – і можна зберігати.


Залишити коментар