Гарбузове варення від легендарної Дарії Цвєк
Час гарбузів і смачного варення. Воно здивує вас чудовим смаком. Отож, сьогодні пропонуємо вам рецепт гарбузового варення від відомої кулінарки Дарії Цвєк.
500 г гарбуза, 750 г цукру, 1½ склянки води, ½ лимона.
Диню чи гарбуз без шкірки й зернят порізати на кубики величиною 1-2 см або гострою чайною ложкою нарізати кружальця. Залити гарячою водою і варити 2-3 хв. Воду злити, диню охолодити та перемити з 1 ст. ложкою оцту. Кубики покропити соком лимона. З цукру і води зварити сироп, залити диню і варити 10 хв на слабкому вогні. На другий день варити до прозорості. До варення додати нарізану шкірочку з лимона, ванілін. Якщо немає лимона, можна використати лимонну кислоту.
Залишити коментар