Лечо на зиму від Євгена Клопотенка
ІНГРЕДІЄНТИ
На 3,5 л:
2 кг томатів
2 кг солодкого перцю
200 г цукру
2 ст. л олії
50 мл оцту
6 горошин чорного перцю
4 лаврові листи
2 ст. л солі без гірки
ПРИГОТУВАННЯ
КРОК 1
Помийте 2 кг томатів та перекрутіть через м’ясорубку разом зі шкіркою. Викладіть у каструлю із товстим дном, доведіть до кипіння та варіть 20 хвилини під кришкою, зменшивши вогонь.
КРОК 2
Тим часом помийте 2 кг солодкого перцю та поріжте соломкою приблизно однакового розміру, аби він рівномірно приготувався.
КРОК 3
Викладіть соломку з перцю у каструлю до томатів. Додайте 200 г цукру, 2 ст. л. олії, 6 горошин чорного перцю, 4 лаврові листи, 2 ст. л. солі без гірки та перемішайте.
КРОК 4
Варіть ще 20 хвилин вже без кришки, щоб зберегти структуру перцю. Наприкінці влийте 50 мл оцту і перемішайте.
КРОК 5
Стерилізуйте банки та розкладіть лечо. На дно банок викладайте перець та доповнюйте томатною рідиною. Якщо наприкінці рідина ще залишиться, її також можна закрити й окремо та використовувати як соус до пасти чи голубців. Закручені банки переверніть, але не накривайте, щоб лечо не упарювалося. Коли охолонуть – переставте у прохолодне місце.
Залишити коментар