Як приготувати чебуреки з м’ясом в домашніх умовах? Рецепти дуже смачних чебуреків
Чебуреки прийнято асоціювати з автостанціями, ринками, адже саме там знаходиться велика кількість кіосків, що продають цю страву. Таке ласощі досить ситне і неймовірно смачне, особливо, якщо вживати його з пилу жару.
Але не все так ідеально. У більшості випадків купуючи готовий продукт, натикаєшся на неналежну якість, це, до речі, стосується і біляшів. Все пов’язано з тим, що багато хто просто кладуть у тісто не якісний фарш, роблять не правильно тісто або зовсім продають вчорашні заготовки. Ще важливий аспект, то що страва можуть обсмажувати в старому маслі. В сукупності цих факторів, можна зробити висновок, що найкраще приготувати чебуреки в домашніх умовах. Вийде якісно і неймовірно смачно.
Як Ви вже здогадалися, мова піде саме про домашньому способі приготування. Рецепт тіста для чебуреків достатня кількість, наприклад на горілці, на воді, на кефірі і навіть заварний варіант. Стосовно начинок, так тут теж є де розгулятися, додати до фаршу сир, зробити з рибою або капустою. Але ми зупинимося просто на м’ясі. Всі інші варіанти обов’язково ще розберемо.
Чебуреки – це кримсько-татарська страва. Під цим терміном прийнято розуміти пиріжок з прісного тіста з начинкою з дрібно нарубаного цибулі, жирної баранини і спецій.
Чебуреки з м’ясом – дуже смачний домашній рецепт
Для приготування по-справжньому смачного і апетитного страви, треба дотримуватися деяких правил. В основному весь секрет криється в начинці, тому що тісто готується саме звичайне. Але навіть незважаючи на свою простоту, варто все ж серйозно поставитися до приготування заготовки. Адже тільки в сукупності, виходить той-самий чудовий, незабутній смак.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 2 склянки
- Рослинне масло – 1 ст. л.
- Окріп – 1 стакан
- Сіль – 1/2 ч. л.
Для начинки:
- Фарш (свинячий, яловичий) – 0,5 кг
- Вода – 100 мл
- Цибуля – 3-4 шт.
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
1. Борошно заздалегідь просіваємо і всипаємо до неї сіль, трохи перемішуємо. Потім вливаємо олію, крутий окріп і починаємо замішувати тісто. На перших порах це треба робити виделкою, щоб не обпектися.
2. З початку вимішуємо в мисці, а після чого присипаємо стіл борошном і вивалюємо заготовку на нього. Місимо тісто протягом 5-7 хвилин, після чого прибираємо в целофановий пакетик або харчову плівку відпочивати на 30 хвилин.
Заготівля в кінцевому підсумку не повинна вийти дуже тугий, її структура повинна бути пружною.
3. Тим часом займемося начинкою. Нам необхідно змішати всі інгредієнти разом. Цибуля перебити в блендері або дрібно нарізати і відправити до фаршу. Потім влити воду, посолити, поперчити і вимішати до однорідності. У результаті повинна вийти більш-менш рідка начинка.
4. Коли тісто відпочило, дістаємо його з пакета. Нарізаємо із загальної кількості шматочки по 50 г, після беремо 1 і розгортаємо в тонкий пласт (1-2 мм). Тільки обов’язково змастіть поверхню столу і сам шматочок рослинним маслом, щоб нічого не прилипало.
5. На середину коржа викладаємо столову ложку начинки і розподіляємо її по центу, тільки не змащуючи краю. Потім складаємо пласт навпіл і ретельно скріплюємо, просто натискаючи на них пальцями. В кінці проходимся спеціальним ножем по краях, відрізаючи зайві частини тесту.
6. Заздалегідь розігріваємо сковороду з рослинним маслом. Тепер беремо приготований напівфабрикат і відправляємо його в розпечене масло. Обсмажуємо блюдо з двох сторін до рум’яної скоринки. Тільки намагайтеся не пересмажувати чебурек, інакше він може лопнути і витече весь сік, а це сама смакота.
Готове блюдо викладаємо на тарілку і даємо зовсім трохи охолонути. Кличте швидше домочадців, поки все ще гаряче. Виходить просто пальчики оближеш, пузырчатое і тонке тісто в поєднанні з соковитою начинкою – це ідеал.
Як приготувати чебуреки на кефірі
Як я вже говорив раніше, рецептів тесту існує достатня кількість, і ось один з них на кефірі. Не сказати, звичайно, що він користується великою популярністю, але по-своєму гарний. Тісто з такого способу виходить ніжне.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Кефір – 1 склянка
- Яйця – 1 шт.
- Борошно – 350 г + 50 г для посипання
- Сіль – 1/2 ч. л.
Для начинки:
- М’ясний фарш – 500 г
- Вода – 5-6 ст. л.
- Цибуля – 2-3 головки
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
1. У ємність, де будемо замішувати тісто, виливаємо кефір, можна навіть подкисший. Вбиваємо одне яйце і додаємо сіль. Виделкою або вінчиком перемішуємо до однорідності.
2. Всипаємо до рідини борошно. Замішуємо не дуже туге тісто. Для зручності можна скористатися тестомесом. Коли заготовка готова, залишаємо її на столі відпочивати, тільки бажано накрити чим-небудь, щоб не заветріться.
3. Займемося начинкою. Фарш можна брати абсолютно будь-який. До нього додаємо дрібно нарубану цибулю, сіль, перець і воду. По консистенції начинка повинна бути рідкувата.
З м’яса рекомендую брати свинину, мені здається це самий оптимальний варіант, виходить соковита начинка.
4. Відпочиле тісто ділимо на рівні частини вагою 50-60 р. Беремо одну і розгортаємо в тонкий коржик. Потім на 1/3 частину пласта викладаємо начинку, тільки залиште вільними краю.
5. Зверху накриваємо начинку вільної стороною заготівлі та защипляем краю. Їх можна скріпити просто руками, а потім обрізати звичайним ножем, можна також скористатися спеціальним ножем. В нашому випадку просто скріплюємо за допомогою вилки, вийде гарний вигляд і хрусткі кінчики.
6. У сковороду наливаємо олію і відправляємо на плиту. Потім в розпечене масло відправляємо підготовлені чебуреки і обсмажуємо на середньому вогні з двох боків до золотистої скоринки.
Будьте обережні! Закладайте напівфабрикат тримаючись за його краї. Під час обсмажування використовуйте фартух, тому що пиріжок може лопнути, а масло, при контакті з водою, відразу починає бризкати. Бризки можуть обпалити Вас або забруднити одяг.
Викладаємо готову страву на тарілку і починаємо дегустацію. Можна подавати пиріжки зі сметаною або томатним соусом. А я взагалі люблю є таке блюдо з кисломолочними продуктами, типу тана, айрану.
Рецепт вдалого хрусткого тіста для чебуреків
Хоч в начинці і криється весь секрет смачних чебуреків, але основа теж багато на що впливає. В основному всі люблять тонке і хрустке тісто, я навіть більше скажу, воно повинно бути таким. Складного в приготуванні потрібного продукту, нічого немає. Інгредієнти найпростіші і точно знайдуться у кожного.
Інгредієнти:
- Борошно – 450 г
- Крутий окріп (90-100 градусів) – 250 мл
- Рослинна олія -1,5 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 1/2 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Борошно просіваємо в глибоку миску. Всипаємо до неї цукор і сіль. Все перемішуємо за допомогою ложки.
2. До сипучої суміші наливаємо рослинне масло і додаємо окріп. Для початку додайте не всю рідину, тому що борошно у всіх різна і може знадобитися менше. З початку починаємо замішувати тісто звичайної або дерев’яною ложкою, так як вміст миски ще гаряче.
3. Коли утворюються шматочки, схожі на великі крихти, пробуємо продовжувати замішувати заготівлю руками. Потрібно в підсумку одержати єдиний клубок, які не липнутиме до рук. За консистенцією тісто має бути твердим, але податливим і еластичним. Залишаємо його відпочивати прямо в мисці, накривши кришкою, або прибираємо в пакет на 30 хвилин.
З власного досвіду хочу відзначити, що краще всього відправити тісто в холодильник на ніч, щоб воно добре відпочило. Ефект потім буде помітний, працювати з заготівлею буде саме задоволення.
Після того, як заготовка полежала, можна починати працювати з нею. Так, ось так просто готується відмінне хрустке тісто. Не треба ніяких добавок у вигляді горілки або оцту, вода, борошно та сіль – запорука успішних чебуреків.
Заварні чебуреки з м’ясом смажені в маслі на сковороді
У кіосках, де продають чебуреки, пиріжки, біляші, для смаження використовують фритюрницю. Звичайно, не у кожного вдома є така техніка, тому доводиться обмежуватися сковородою. І скажу я Вам, що це набагато краще, тому що в кіосках масло може не змінюватися дуже довго. Відповідно, це впливає на смак готової страви. У випадку з будинком, то ми використовуємо чистий продукт, який гарантує якість, так і потрібно його не зовсім багато.
Приготувавши 1 раз заварне тісто для сьогоднішнього страви, Ви будете завжди використовувати саме цей рецепт. Він дуже простий, а, як ми знаємо, «Все геніальне – просто».
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 250 г
- Рослинна олія – 2 ст. л.
- Окріп – 120 мл
- Сіль – 1/2 ч. л.
Для начинки
- Свинина – 150 г
- Яловичина – 150 г
- Цибуля – 80 г
- Вода – 60 мл
- Перець, сіль за смаком
- Спеції (за бажанням)
Спосіб приготування:
1. В кружку з окропом додаємо сіль і рослинне масло. Розмішуємо суміш до розчинення сипучого продукту.
2. Висипаємо В миску поки що 200 г борошна. 50 г залишаємо про запас, може треба буде підмішати, все залежить від її якості. До борошняної суміші вливаємо рідку основу і спочатку замішуємо тісто ложкою. Після оцінюємо температуру суміші і продовжуємо її вимішувати руками.
3. Замішуємо щільне тісто, яке не буде липнути до рук і буде еластичним. Потім формуємо грудку і відправляємо його в целофановий пакет на 30 хвилин, а поки приготуємо начинку.
4. Беремо шматки м’яса і перекручуємо на м’ясорубці або можна взяти готовий фарш. Цибулю дуже дрібно кришимо, або пропускаємо через ту саму техніку, що і м’ясо. Змішуємо інгредієнти воєдино, солимо, перчимо і в процесі додаємо воду.
Можна виникнути питання: «А навіщо додавати воду до м’яса?». Відповідь проста – для соковитості. Адже сік, який знаходиться в готовому продукті, з’являється саме із-за неї. Скажу навіть більше, рідина – це один з головних інгредієнтів для чебуреків. Тільки варто додавати холодну воду.
5. Переходимо знову до тесту. Поділяємо його на 8 рівних частин, повинні вийти шматочки приблизно по 50 р. Укатываем всі частини в кульку і накриваємо харчовою плівкою, щоб не заветрились. Беремо 1 шматочок і розкачуємо його в тонкий пласт, аж до того, щоб він трохи просвічувався. Тільки не забудьте стіл присипати борошном.
6. Викладаємо на одну сторону коржа, приблизно, 1 ст. л. начинки і накриваємо її вільною частиною. Добре скріплюємо і, при необхідності, відрізаємо все зайве. Паралельно ставимо на плиту сковороду з рослинним маслом і поки воно розігрівається робимо інші заготовки.
7. В розпечене масло закладаємо чебуреки і обсмажуємо з двох боків до рум’яності. При перевертанні постарайтеся не зруйнувати структуру пиріжка і не капніть на себе маслом.
Готове блюдо викладаємо на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Їжте готові пиріжки поки ще гарячі. Приємного апетиту!
Рецепт приготування чебуреків з додаванням горілки
Додавання горілки в тісто, робить його при смаженні пузырчатым. Дуже багато вдаються саме до цього рецепту. Рекомендую і Вам спробувати – результат порадує. Не переживайте, що в готовому продукті Ви можете відчути алкоголь, буде відчуватися тільки чудовий смак чебурека.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно – 4,5 склянки (200 г)
- Вода – 250 мл
- Рослинне масло – 8 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Горілка – 2 ст. л.
- Сіль – 2 ч. л.
Для начинки:
- М’ясний фарш – 600 г
- Цибуля – 3 шт.
- Кефір – 3 ст. л.
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
1. Висипаємо борошно в миску і додаємо туди всі необхідні інгредієнти для тіста. Починаємо замішувати тісто. Спочатку це робимо в мисці, а коли стане незручно, присипаємо стіл борошном і продовжуємо вимішування на столі. Готову заготовку знову кладемо в ємність і накриваємо рушником. Даємо відпочити 30-40 хвилин.
2. Цибулю дрібно нарізаємо і відправляємо до фаршу. До нього ж додаємо сіль, перець, кефір і все ретельно вимішуємо до однорідного стану.
Кефір, в даній начинці, замінює воду, тому якщо у Вас немає в наявності цього продукту, то вільно замінюйте його. Але раджу спробувати додати саме кисломолочний продукт, навіть можна ряжанку.
3. Отдохнувшую заготівлю укатываем в ковбаску, а потім ділимо на рівні частини приблизно по 50 г Беремо одну з частин і розгортаємо в тонкий коло, товщина не повинна перевищувати 2-3 мм. На одну частину пласта викладаємо столову ложку начинки і накриваємо її іншою, вільною стороною. Скріплюємо краю пальцями, а потім обрізаємо все зайве ножем.
4. Обсмажуємо чебуреки з двох сторін на рослинній олії. Робити все потрібно на середньому вогні.
Для того, щоб заготовки під час смаження не надувалися, заздалегідь проткніть їх виделкою в декількох місцях.
Все готово! Обов’язково подавайте страву до столу, поки воно ще гаряче. По такому рецепту тісто виходить неймовірно хрустким і пузырчатым, а начинка взагалі зводить з розуму.
Відео про те, як приготувати м’ясні чебуреки в духовці
Так, Ви не помилилися, чебуреки можуть бути приготовані в духовці. Такий варіант страви можна назвати дієтичним, тому що в рецепті використовується мінімальна кількість масла. Пиріжки з м’ясом приготовані в духовці відмінно підійдуть для людей, які дотримуються дієти або просто для тих хто не любить жирну їжу. В цілому не хочу затягувати, краще подивіться відео рецепт цього чудового блюда.
Якщо Ви взагалі не готували чебуреки, то настійно рекомендую це зробити. Тому що покупний продукт може бути і смачний, але не такий, який вийде в домашніх умовах. Так і начинки Ви зможете покласти достатня кількість, не кажучи вже про ціну.
Під час приготування дотримуйтеся деяких моментів:
- Дуже обережно поводьтеся з маслом, акуратно закладайте і діставайте продукт, щоб бризки не потрапили на шкірний покрив.
- При перевертанні намагайтеся не проткнути чебурек, інакше витече весь сік і масло почне «стріляти».
- М’ясо беріть пожирніше.
- Якщо додасте більше води, то нічого страшного не станеться, начинка вийде тільки соковитіше.
- Обов’язково кладіть багато цибулі до фаршу, він дає гарантію смачного і соковитого м’яса.
- Пробуйте додавати до м’яса різні добавки, наприклад, ковбасний сир, він дуже добре поєднується з основою.
Залишити коментар