Кавуни вже на прилавках: скільки вартують та як обрати безпечний (відео)
Перші українські кавуни вже з’явилися в продажу й помалу витісняють закордонних “конкурентів”. Адже на початку сезону продавці торгували ягодами з інших країн, наприклад, Греції.
Грецькі кавуни продавали по 50 грн/кг. З появою на ринках херсонських ціни трохи впали. Зараз вартість ягоди сягає 25 грн/кг.
Проте чимало людей ще побоюються ласувати кавунами, остерігаються нітратів. Біологиня Ірина Єжель пояснює: наявність нітратів у цих ягодах – норма. Аби показник нітратів не був перебільшений, кавуни перед продажем перевіряють спеціалісти. Набагато небезпечніші для здоров’я нітрити, бо вони шкодять організмові на клітинному рівні.
На наявність добрив, які пришвидшують ріст ягоди, може вказувати дві або більше жовтих або білих плям на кавуні. Саме тому спеціалісти радять не купувати ягоду без спеціальної перевірки на нітрати.
Залишити коментар