Продавці на півдні України побоюються, що молода картопля потрапить на смітник
Причина – в поганій якості картоплі: через нестандартні кліматичні умови співвідношення води та сухих речовин в бульбах не відповідає стандартам. Картопля швидко псується, погана якість картоплі позначається на її лежкості. Покупці вважають за краще використовувати стару картоплю, вона хоча й дорожча, проте якісніша, пише “UHBDP”.
Саме тому виробники молодої картоплі на півдні України не можуть продати свій урожай. Якщо кілька днів тому перекупники закуповували картоплю по 5 грн., то на вихідних її взагалі ніхто не брав. На таку ситуацію скаржаться виробники Херсонської та Запорізької областей.
Крім того, цей сезон в Україні характеризується перевиробництвом молодої картоплі, а несприятливі погодні умови стали причиною пізнього старту. У підсумку на картопляному ринку Білорусі місце українського “другого хліба” зайняли овочі з Азербайджану та Росії. І за якістю продукції, і за вартістю українська молода картопля наразі неконкурентоспроможна.
Також українські виробники здебільшого не мають можливості бути гнучкими на ринку та оперативно змінювати ринки збуту, оскільки не мають офіційної реєстрації і не можуть працювати за безготівковим розрахунком.
Залишити коментар