Маркування деяких продуктів зазнає змін
У Міністерстві економіки запроваджують практику маркування окремих видів м’яса, а також оливкової олії і меду. Про це інформують на сайті відомства. Відповідний указ Мінекономіки набув чинності 18 червня 2021 року, але запрацює через три роки.
Наказ встановлює правила зазначення «країни походження» або «місця походження» в маркуванні:
- м’яса великої рогатої худоби;
- свинини;
- баранини і козлятини;
- їстівних субпродуктів великої рогатої худоби;
- м’яса та їстівних субпродуктів свійської птиці;
- меду;
- необробленої оливкової олії (virgin olive oil) і оливкової олії екстра-класу (extra virgin olive oil).
Наказ розроблено на основі вимог 5-ти актів, тому він робить нас ще на крок ближче до створення спільного ринку харчових продуктів з Європейським Союзом.
Партнери з проєкту EU4SaferFood підготували інфографіку про перелік харчових продуктів, для яких обов’язковим є зазначення країни походження або місця походження.
Залишити коментар