Аграріям знизять тариф на електроенергію

Мінагрополітики ініціює зниження тарифу для аграріїв на електроенергію для зрошення. Про це заявив Міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко під час виступу на І Міжнародному інвестиційному форумі «Південна стратегія розвитку», який відбувається на Херсонщині. Повідомляє пресслужба відомства.

«Ми вже ведемо роботу з енергогенеруючими компаніями в напрямку здешевлення тарифу на електроенергію для виробників сільськогосподарської продукції. Паралельно йде процес відновлення подачі води для поливу і формування тарифу для водокористувачів. Ці питання є основоположними, коли мова йде про відродження систем зрошення в Україні — мета, яку ми маємо намір реалізувати протягом найближчих трьох років», — розповів Роман Лещенко.

Також він наголосив на важливості співпраці державних органів влади, органів місцевого самоврядування та приватного сектору в напрямку відновлення зрошувальних систем в Україні.

«Херсонщина  є ключовим регіоном, коли мова йде про системи зрошення. Саме тут використовуються усі його види — від крапельного і до магістральних і розподільчих каналів. Цього року ми особисто з Головою Херсонської ОДА та Головою Водного агентства відточкували тарифну сітку й узгодили її з аграріями. Для нас важливо стимулювати державно-приватне партнерство, адже саме приватний бізнес та місцева влада будуть приєднуватися до системи і забезпечувати меліорацію», — підкреслив Міністр агрополітики.


Залишити коментар