![](https://tenews.org.ua/wp-content/themes/uanews-te/assets/img/ads/electric-s.gif)
Користь, шкода та застосування березового соку
![](https://agroter.com.ua/wp-content/uploads/2021/04/sik.jpg)
Солодкий сік збирають зі стовбурів берези зазвичай у квітні. Для збору соку важливо обирати екологічне місце, наприклад, у гаях, але не поблизу доріг, бо дерева можуть вбирати шкідливі речовини з повітря.
Свіжий березовий сік можна зберігати в холодильнику не більше 2 діб без спеціальної обробки, а потім він втрачає свої корисні властивості. Вживати можна не більше однієї склянки на день.
Сік берези містить багато мікроелементів, серед яких залізо, кальцій, калій, магній, а також глюкозу, дубильні речовини, органічні кислоти.
Вживання напою зміцнює імунну систему організму, додає бадьорості, тонусу, очищує від токсинів, покращує обмінні процеси в організмі.
Не можна вживати сік у великих кількостях, а також дітям, особам у яких алергія, особливо на березовий пилок, при сечокам’яній хворобі, каменях в нирках. Найкраще проконсультуватися з лікарем.
З березового соку готують лимонади, квас, компоти та консервують з додаванням цитрусових, різноманітних ягід та сухофруктів.
Залишити коментар