В Україні почала дорожчати морква
Фото: Pixabay
Після того, як ціни на моркву в Україні практично не змінювалися з початку осені, якісні коренеплоди почали дорожчати. Експерти зафіксували, що за останній тиждень вартість моркви зросла приблизно на 12%.
Наразі фермери продають моркву по 7-13 гривень за кілограм ($0,17-$0,31/кг) – конкретна ціна залежить від якості продукції та розміру партії.
Головна причина подорожчання – збільшення попиту на ринку. При цьому багато господарств вирішили не поспішати з продажем якісного врожаю та відправили його на зберігання, розраховуючи на подальше зростання цін. Через це хорошої моркви на ринку поменшало.
Однак навіть з урахуванням недавнього подорожчання морква сьогодні все одно коштує в середньому на 54% нижче, ніж у цей період роком раніше.
Учасники ринку припускають, що зростання цін може виявитися недовгим. Якщо морква продовжить швидко дорожчати, це може спонукати фермерів масово продавати запаси зі сховищ. Тоді пропозиція збільшиться і ціни, навпаки, можуть піти вниз.

Залишити коментар