Салат з печінки та грибів – страва, яка завжди вдається

Цей салат з печінки і грибів готують усі. Джерело: momsdish.com

Салат з печінки і грибів – це поєднання ніжності, ситності й приємного аромату смажених грибів. Його легко приготувати – і він завжди виходить смачним. Можеш зробити його просто як домашній салат або зібрати у святкову шаровану версію – виглядає ефектно й апетитно.

Інгредієнти (на 4 порції):

печінка куряча або яловича – 300 г

печериці – 200 г

цибуля – 1 шт.

морква – 1 шт.

яйця – 3 шт.

твердий сир – 80 г

майонез або соус на основі сметани/йогурту – 3-4 ст. л.

рослинна олія – 2 ст. л.

сіль, перець – за смаком

зелень – для прикраси

Спосіб приготування:

Відвари її у підсоленій воді 15-20 хвилин або обсмаж на сковороді. Остуди й наріж невеликими кубиками чи смужками. Наріж печериці й цибулю, обсмаж до золотистого кольору, посоли й поперчи.

Моркву відвари або натри сирою й злегка протушкуй на сковороді. Яйця відвари круто, охолоди й подрібни. Сир натри на дрібній терці.

Для повсякденного варіанту просто перемішай усі інгредієнти з майонезом або сметанним соусом. Прикрась зеленню.

Якщо хочеш більш ефектну подачу – викладай шарами: печінка, майонез, морква, гриби з цибулею, яйця, сир. Зверху прикрась свіжою зеленню або грибочками.


Залишити коментар