В Україні не вистачає хрону

Дефіцит хрону вже відчувається на ринку. Фото з відкритих джерел

Поганий врожай хріну та зміщення строків його збору призвели до дефіциту сировини і, як наслідок – до відсутності гострого соусу на полицях українських магазинів. Про це повідомили в пресслужбі АТБ.

Про це пише agronews.ua.

«В цьому році влітку дійсно були проблеми з постачаннями у зв’язку з відсутністю сировини. На це вплинули поганий врожай, пов’язаний з дуже посушливим літом та зміщення збору врожаю на пізніший термін через відсутність робітників в селах та дощів», – прокоментували ситуацію в торговій мережі.

Зазначається, що виробники кінцевого продукту вимушено закупали імпортну сировину, що призвело до здорожчання соусу та перебоям з поставками.

Наразі в Україні два головних виробника хріну – Вінницька харчосмакова фабрика, яка фасує продукцію в скляні банки, та «Верес», який пропонує хрін в упаковці з тюбиком.

«На сьогодні хрін «Верес» в наявності у всій мережі АТБ. Постачання продукції Вінницької харчосмакової фабрики буде відновлено після закінчення збору нового врожаю», – підсумували в компанії.


Залишити коментар