Великодній сюрприз: як приготувати шоколадні яйця з повітряним мусом

Пасхальні шоколадні яйця - рецепт / Джерело: скріншот із відео

Здивуй своїх рідних на Великдень не лише смачною пухкою паскою, а й цікавими десертами. Фудблогерка Valeriia Veligura радить приготувати шоколадні яйця. Повітряний шоколадний мус, глазур із горішками – цей смаколик точно здивує всіх.

Інгредієнти:

Для мусу: 10 г желатину, 60 мл води, 100 г шоколаду, 60 мл молока, 100 г крем-сиру, 175 мл вершків 33%, 20 г цукрової пудри.

Для глазурі: 200 г шоколаду, 40 мл олії, 40 г смаженого арахісу.

Спосіб приготування:

Желатин заливаємо холодною водою та залишаємо на 15 хвилин. Потім розтоплюємо у мікрохвильовці або на плиті. Заливаємо розтопленим желатином шоколад, додаємо гаряче молоко і добре перемішуємо, щоб шоколад повністю розтанув. Додаємо крем-сир кімнатної температури та ретельно перемішуємо вінчиком або збиваємо блендером до однорідної консистенції. Даємо мусу охолонути до кімнатної температури.

Холодні вершки збиваємо міксером із цукровою пудрою до легкого загущення. Додаємо збиті вершки до основної маси та перемішуємо вінчиком.

Щоб мус легко вийшов із формочок, протираємо їх серветкою, змоченою в олії. Як форми можна використати кришечки від шоколадних яєць Kinder Joy. Наповнюємо їх мусом та ставимо у морозилку до повного замороження (1-2 години).

Якщо мус у мисці загусне, його достатньо трохи підігріти у мікрохвильовці, добре перемішати та продовжити готувати.

Заморожені половинки мусу склеюємо між собою залишками мусу і ставимо в морозилку ще на 15 хвилин. Шоколад розтоплюємо разом з олією у мікрохвильовці або на водяній бані, додаємо подрібнені горішки та перемішуємо.

У заморожені яйця вставляємо шпажку або зубочистку і занурюємо в глазур (зручніше робити це у високій вузькій склянці). Даємо глазурі застигнути, кладемо яйця на пергамент і прибираємо у холодильник для розмороження мусу (1-2 години).


Залишити коментар